ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2020: Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων και σε ποιες άνοδος

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 23:31
Πανελλαδικές 2020: Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων και σε ποιες άνοδος
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Οι προβλέψεις για τις βάσεις. Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών που έγραψαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι καταστάσεις των βαθμολογιών κατά την ανάρτησή τους στις σχολικές μονάδες δεν θα αναγράφουν τα ονομαστικά στοιχεία, αλλά μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.

Οι προβλέψεις για τις βάσεις

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των βαθμών, οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν και τους βαθμούς τους σε αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα και να μπορέσουν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το μηχανογραφικό τους, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά, τα οποία πλέον θα περιμένουν, περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και οι βάσεις εισαγωγής.