ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη οι πορείες κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 20:32
Σε εξέλιξη οι πορείες κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις 18:00 είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα « το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές  συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» θα πραγματοποιήσουν στο Σύνταγμα στις 8μμ εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι από τις 18:00 είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων, συνδικάτων, ομοσπονδίων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει. Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Λόγω του συλλαλητηρίου η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας