ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2020: Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών – Στις 12 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2020, 07:20
Πανελλαδικές 2020: Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών – Στις 12 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
Facebook Twitter Whatsapp

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναρτώνται οι βαθμολογίες χιλιάδων υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους βάζει το υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020.

Οι προβλέψεις για τις βάσεις

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Το ίδιο, όμως, δεν θα ισχύσει για τις κεντρικές αντίστοιχες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, ωστόσο αυτό δεν δείχνει να επηρεάζει τα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα της Αθήνας.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, και όσον αφορά στην περιζήτητη Ιατρική Αθήνας αναμένεται άνοδος των ορίων, κάτι που δεν φαίνεται στα περιφερειακά τμήματα του πεδίου αυτού.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η εικόνα είναι θολή και αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις και πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές του πεδίου.

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των βαθμών, οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξετάστηκαν σε ειδικά μαθήματα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό τους δελτίο, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν και τους βαθμούς τους σε αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα και να μπορέσουν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα πρέπει να «κλειδώσουν» το μηχανογραφικό τους, έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Με την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για τα παιδιά, τα οποία πλέον θα περιμένουν, περίπου μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και οι βάσεις εισαγωγής.