ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Αστυνομικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2020, 10:41
Πλεύρης: Αστυνομικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά στην οποία κατονομάζεται άτομο, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τη στιγμή που ο ειδικός φρουρός πήγε να συλλάβει το άτομο, μπήκε μπροστά του και με χειροδικία απέτρεψε τη σύλληψη» δήλωσε ο δικηγόρος και βουλευτής της ΝΔ. Τι καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου στα σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα. Μάλιστα, όπως είπε ο δικηγόρος και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο εν λόγω αστυνομικός «υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης επιβεβαίωσε πως «υπάρχει μηνυτήρια αναφορά στην οποία κατονομάζεται άτομο, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τη στιγμή που ο ειδικός φρουρός πήγε να συλλάβει το άτομο, μπήκε μπροστά του και με χειροδικία απέτρεψε τη σύλληψη». «Με πήραν χθες ο κ. Ντούμας, ο κ. Μαυροειδάκος και η κυρία Βαρελά, η βασική δικηγόρος του Σωματείου», ανέφερε και εξήγησε:

«Υπάρχει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό, ο οποίος λέει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο άτομο πήγε να το συλλάβει, κατά τη σύλληψη δέχτηκε αντικείμενα και ήρθα ένας άνθρωπος που απέτρεψε τη σύλληψη. Τον έσπρωξε, τον άφησε να φύγει, ο ειδικός φρουρός πάει να τον ξανασυλλάβει, μπαίνει μπροστά του και του λέει "εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι συνάδελφος, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ". Αυτό έχει πιστοποιηθεί. Και είπε ότι είναι υπεύθυνος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως σημείωσε, μάλιστα, την ίδια ώρα ο διοικητής της «Δράσης» ήταν στο 401.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στο ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιδιότητα του και πάλι σας λέω ότι δεν είναι μεμπτό το ότι εργάζεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Μεμπτό είναι το ότι πάνω από την καλώς εννοούμενη ιδεολογική του ταυτότητα, πολιτική ή κομματική, βάζει το ιερό καθήκον και αποτρέπει έναν αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή πολίτη και να σώσει την περιουσία αλλού», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Βαρύτατο ποινικό αδίκημα και τρομερό πειθαρχικό αδίκημα είναι, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος επίσης μίλησε για το περιστατικό στον ΣΚΑΪ, η απελευθέρωση κρατούμενου από εν ενεργεία αστυνομικό.

«Είτε απελευθερώσεις έναν έμπορο ναρκωτικών είτε απελευθέρωσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει συλληφθεί για βανδαλισμούς και οτιδήποτε άλλο, όταν ο αστυνομικός με την ταυτότητα του διατάζει να απελευθερωθεί ένας άνθρωπος που πρέπει να κρατηθεί για παράνομη πράξη είναι θέμα», είπε.

Η καταγγελία των Ειδικών Φρουρών

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση του ΣΕΦΕΑΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών) στο Facebook, «τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».