ΕΛΛΑΔΑ

Καρατομήθηκε από αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού ο Αραβαντινός

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2020, 11:07
Καρατομήθηκε από αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού ο Αραβαντινός
Facebook Twitter Whatsapp

Την απόφαση να παύσει από τα καθήκοντά του τον αρχιφύλακα των φυλακών του Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινό, έλαβε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Την καρατόμηση του μέχρι πρότινος αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινού, από τη θέση του προϊσταμένου στην αποθήκη υλικών αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου. Αφορμή για την καρατόμηση του είναι τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τα όσα φέρονται να τεκταίνονται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος (γυναίκες, γλέντια με αλκοόλ και ντελίβερι).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr ο κ. Αντώνης Αραβαντινός θα μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ως απλός φύλακας πλέον.

Γλέντια με αλκόολ, ντελίβερι και… πάρτι στις φυλακές Κορυδαλλού το 2016

Πάρτι στις φυλακές του Κορυδαλλού το 2016 αποκαλύπτουν οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ. Γυναίκες, γλέντια με αλκοόλ και ντελίβερι έφταναν μέσα στην πτέρυγα του ψυχιατρείου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πάρτι γίνονταν στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού και βασικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση είναι ένας άνδρας, με το κωδικό όνομα «Αντώνης ο Άραβας».

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να έχει σχέση με τη νύχτα και να έχει δολοφονηθεί. Εκμεταλλευόταν, λοιπόν, προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος δεν υπηρετεί πια στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ανέφερε ότι έχει ζητήσει αντίγραφα όλων των συνομιλιών από την ΕΥΠ.