ΕΛΛΑΔΑ

Λοιμωξιολόγος Δάικος στο «Εκτός Γραμμής»: «Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα – Δεν θα έπρεπε να γίνουν φέτος πανηγύρια»

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2020, 12:41
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Δάικος τόνισε ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη και από τη στιγμή που η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της ήταν λογικό να δεχτεί θετικά κρούσματα.

Ο λοιμωξιολόγος, Γιώργος Δάικος, εξήγησε ότι το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στη χώρα μας μπορεί να φαίνεται μικρό, όμως σε βάθος χρόνου, να δεν υπάρξει προσοχή, ο αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με τους τουρίστες που θα έρθουν, θα είναι πολύ μεγάλος.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Αν παρακολουθήσουμε τι γίνεται καθημερινά με τα κρούσματα παγκοσμίως, έχουμε πάνω από 100.000 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων. Η επιδημική καμπύλη είναι σε αύξηση και ήταν λογικό ανοίγοντας τα σύνορα να είναι κάποιοι θετικοί», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε για το αν έχουμε περάσει στη φάση του δεύτερου κύματος:

«Ακόμα είμαστε στο πρώτο κύμα, που φαίνεται συνεχώς ότι έχουμε νέα κρούσματα. Σε μια βδομάδα έχουμε πάνω από 1 εκατομμύριο και αυτό συμβαίνει ανά βδομάδα. Χθες ανακοίνωσαν ότι μόλις το 0,3% στη χώρα μας είναι θετικά, όμως τα ανάγουμε στα 3 εκατομμύρια τουριστών που περιμένουμε στη χώρα, τότε θα έχουμε 3.000 κρούσματα τον μήνα, τα οποία είναι μεγάλος αριθμός».

Σχετικά με τα πανηγύρια: «Τα πανηγύρια δεν μπορούν να γίνονται με κανόνες. Νομίζω ότι φέτος θα έπρεπε να ζήσουμε χωρίς αυτά».

Όσο για τον τουρισμό και τα «ορφανά» κρούσματα: «Θα έπρεπε οι επισκέπτες που θα έρχονται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πιστοποιητικό υγείας. Αυτό που ζητήσαμε και δεν έγινε. Τα κρούσματα που παρατηρούνται σε Έλληνες είναι διάσπαρτα, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα».