ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Ρόδο: Ομογενής τουρίστρια από τις ΗΠΑ θετική στον κορωνοϊό - Ιχνηλατούνται οι επαφές της

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2020, 12:07
Συναγερμός στη Ρόδο: Ομογενής τουρίστρια από τις ΗΠΑ θετική στον κορωνοϊό - Ιχνηλατούνται οι επαφές της
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Μια 60χρονη ομογενής από της ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί της Ρόδου για διακοπές διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά από αδιαθεσία. Πλέον ιχνηλατούνται οι επαφές της για να διαπιστωθεί αν έχει μολύνει και άλλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική που διαγνώσθηκε μετά από μοριακό έλεγχο θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr πρόκειται για μια γυναίκα που διέμενε μαζί με μια φίλη της σε ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου. Το πρωί της Παρασκευή οι δύο γυναίκες πήγαν εκδρομή εκτός πόλεως Ρόδου και συνέφαγαν σε εστιατόριο.

Ξαφνικά η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου υποβλήθηκε αρχικώς σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Σήμερα το πρωί το τεστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο, αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενή από άλλη υγειονομική μονάδα, και το τεστ αυτό βγήκε θετικό. Από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν και η φίλη της έχει τον ιο. Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας δεν εμπνέει ανησυχία.

Θυμίζουμε πως με ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση την πορεία διασποράς του κορωνοϊού, καθώς χθες καταγράφηκε νέα αύξηση, με 60 νέες μολύνεις [50 την Πέμπτη]. Από τα νέα κρούσματα, τα 40 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας μας -κυρίως στον Προμαχώνα-την ώρα που νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

Από τα υπόλοιπα κρούσματα, τα δύο είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ στη Θεσσαλονίκη, επτά στην Αττική, και από ένα σε Κοζάνη, Ημαθία και Ξάνθη.