ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου για την Αγιά Σοφιά: Στηρίζει το Πατριαρχείο η Εκκλησία της Ελλάδας

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2020, 22:22
Επικοινωνία Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου για την Αγιά Σοφιά: Στηρίζει το Πατριαρχείο η Εκκλησία της Ελλάδας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την προκλητική απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί», τόνισε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε:

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Επικοινωνία και με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο για την προκλητική κίνηση του Τούρκου προέδρου, συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία.