ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δεκάδες τα κρούσματα από το γάμο της Θεσσαλονίκης – Σπάει τη σιωπή του ο γαμπρός - Συναγερμός στις Σέρρες – Τα μέτρα για τις τελετές

Δημοσίευση 31 Ιουλίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 31 Ιουλίου 2020, 21:08
Κορωνοϊός: Δεκάδες τα κρούσματα από το γάμο της Θεσσαλονίκης – Σπάει τη σιωπή του ο γαμπρός - Συναγερμός στις Σέρρες – Τα μέτρα για τις τελετές
Facebook Twitter Whatsapp

Συνολικά 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη ενώ στο γάμο ήταν 150 καλεσμένοι. Τι λέει ο γαμπρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονη είναι η ανησυχία στις αρχές για τους γάμους εν μέσω κορωνοϊού, καθώς εάν δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τελετή στη Θεσσαλονίκη, απ όπου έχουν προκύψει ήδη δεκάδες κρούσματα, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για αντίστοιχη περίπτωση και στις Σέρρες.

Εξιτήριο για τον γαμπρό στη Θεσσαλονίκη - Τι λέει

Εξιτήριο πήραν ο γαμπρός και οι καλεσμένοι που νοσηλεύτηκαν χτες, Πέμπτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο πατέρας του γαμπρού. Συνολικά 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής ενώ στο γάμο ήταν 150 καλεσμένοι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε μόνο ένα άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό πριν από ενάμισι περίπου μήνα.

Περίπου 100 άτομα έδωσαν δείγμα, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο γαμπρός μίλησε στην τηλεόραση για το τι συνέβη. Την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα.

Έπειτα, πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. 

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου’. Εκεί λίγο φοβήθηκα», σημείωσε.

Για το γάμο είπε: «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;».

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος».

Σε καραντίνα καλεσμένοι γάμου στις Σέρρες

Σε καραντίνα μπήκαν όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών.

Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών. 

Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με το νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου.

Σύμφωνα με το epiloges.tv όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μέτρα από την κυβέρνηση

Μάλιστα, η κυβέρνηση θορυβημένη από τα εν λόγω περιστατικά προχώρησε σε έκτακτα μέτρα. Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.