ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι για αποφυγή συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ – Στο επίκεντρο Μύκονος και Πάρος

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2020, 14:21
Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι για αποφυγή συνωστισμού σε μπαρ και κλαμπ – Στο επίκεντρο Μύκονος και Πάρος
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μία προσπάθεια οι εικόνες συνωστισμού σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και κλαμπ να περιοριστούν οι αρχές διενεργούν μαζικούς ελέγχους. Πλέον, οι καταστηματάρχες δείχνουν να συμμορφώνονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την χθεσινή ανακοίνωση 78 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ διαδέχθηκε η έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για την ενεργοποίηση νέων μέτρων σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα ωστόσο δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν δεν εφαρμόζονται καθολικά γι’ αυτό και οι Αρχές πραγματοποιούν μαζικούς ελέγχους σε καταστήματα όπου παρατηρείται συνωστισμός όπως πχ κλαμπ και μπαρ. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται οι Κυκλάδες όπου πρόσφατα – στο νησί της Μυκόνου – διαπιστώθηκε ότι γίνονται «πριβέ» πάρτι χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν στο νησί ενισχύθηκαν και από ένα κλιμάκιο αστυνομικών που αφίχθη στην Μύκονο αθόρυβα, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο έπιασε αμέσως δουλειά, ελέγχοντας πολύ γνωστά μαγαζιά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως σε ένα και μόνο κατάστημα οι ελεγκτές πήγαν τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες ενώ προγραμματισμένο πάρτι τελικά ακυρώθηκε.

Οι υπεύθυνοι προτίμησαν να μην ρισκάρουν παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Σε άλλη περίπτωση αστυνομικοί έκαναν δύο φορές συστάσεις να αραιώσουν οι παρέες των όρθιων, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Μετά τους πυκνούς ελέγχους που ξεκίνησαν παρατηρείται μία εικόνα συμμόρφωσης. Στη Μύκονο, σε ελέγχους σε 6 beach bar και 13 καταστήματα στο κέντρο, διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις για ήχο, ωράριο και άδεια μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι δεν περιορίζονται όμως στη Μύκονο. Στη Νάουσα της Πάρου κλιμάκια έλεγξαν 7 bar και διαπίστωσαν 1 παράβαση σε εργαζόμενο για μη χρήση μάσκας. Στα Φηρά της Σαντορίνης, κατά τους ελέγχους σε 15 bar δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.