ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καθηγήτρια Κοτανίδου: Υπάρχει μια πιθανότητα να επιβληθεί η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2020, 22:48
Facebook Twitter Whatsapp

«Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι στην ατομική ευθύνη, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, πρέπει να φοράμε μάσκες και πρέπει να τηρούμε την υγιεινή των χεριών. Είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά τα τρία. Πρέπει να τα τηρήσουμε για να σταματήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η καθηγήτρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο δεύτερο κύμα, απλά περνάμε μία έξαρση λόγω της χαλάρωσης των πολιτών», δήλωσε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, σχολιάζοντας την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Για το πού πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια για να περιοριστεί η εξάπλωση η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε, μιλώντας στο Open: «Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι στην ατομική ευθύνη, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, πρέπει να φοράμε μάσκες και πρέπει να τηρούμε την υγιεινή των χεριών. Είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά τα τρία. Πρέπει να τα τηρήσουμε για να σταματήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, η κ. Κοτανίδου τόνισε ότι «αυτή οφείλεται στις μεγάλες συναθροίσεις που είδαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες. Απλώς πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει και  δεν σέβεται κανέναν, ούτε μικρά παιδιά ούτε νέους ούτε ηλικιωμένους». Στο θέμα των διακοπών και στο κατά πόσο πρέπει να φοβόμαστε να ταξιδέψουμε απάντησε: «Με μεγάλη άνεση μπορούν να μείνουν οι τουρίστες σε ξενοδοχείο. Απλά να φοράνε όλοι τις μάσκες στη διάρκεια του ταξιδιού τους. Να αποφεύγουν τις συναθροίσεις».

Όσο για το ποια είναι η εκτίμησή της για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας: «Ελπίζω ότι θα ελέγξουμε τα κρούσματα. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει μια πιθανότητα να επιβληθεί η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κρατήσουμε αποστάσεις». Τέλος για τα σχολεία είπε: «Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί να τα παιδιά θα πάνε με μάσκα στα σχολείο. Γιατί δεν είναι εύκολο. Τα μικρά παιδιά υπακούουν, οι έφηβοι αντιδρούν. Ελπίζω να μην χρειαστεί να την επιβάλλουμε. Είναι κρίσιμος αυτός ο μήνας των διακοπών».