ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου στις Σέρρες: «Θαύμα» το ότι δεν υπήρξαν νεκροί

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2020, 21:13
Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου στις Σέρρες: «Θαύμα» το ότι δεν υπήρξαν νεκροί
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Πρώτης Σερρών από το μονοκινητήριο που πιάστηκε σε πλάτανο και κατέληξε μέσα στο χωριό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιστατικό το οποίο θα θυμούνται για χρόνια οι κάτοικοι της Πρώτης Σερρών, οι οποίοι είδαν μονοκινητήριο να… προσγειώνεται μέσα στο χωριό τους.

Νεαρός πιλότος που φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης φαίνεται ότι πραγματοποιούσε μία από τις πρώτες εκπαιδευτικές του πτήσεις, όταν υπό άγνωστες συνθήκες το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω σε πλάτανο και κατέληξε μέσα στο χωριό.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA, διακρίνονται δύο γυναίκες να κάθονται στο πεζοδρόμιο έξω από ένα μικρό κατάστημα. Ξαφνικά, η μία από τις δύο δείχνει με το χέρι της προς τον ουρανό. Έχει αντιληφθεί το μικρό μονοκινητήριο και το βλέπει να έρχεται προς τα πάνω τους.

Σηκώνεται από τη θέση της και συνεχίζει να δείχνει προς τον ουρανό. Ταυτόχρονα, ένα μαύρο αυτοκίνητο περνάει από μπροστά της. Ο οδηγός δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Όταν φτάνει στο τέλος του δρόμου και αρχίζει να στρίβει, το αεροσκάφος πέφτει πάνω στο σπίτι.

Περνάει πάνω από το αυτοκίνητο χωρίς καν να το ακουμπήσει και καρφώνεται στον τοίχο. Αμέσως μετά μια άλλη γυναίκα τρέχει προς το σημείο για να δει τι είχε συμβεί ενώ και κάποιοι άλλοι κάτοικοι σπεύδουν για να βοηθήσουν.

Η μια από τις δυο γυναίκες παρούσες στο περιστατικό, είναι η μητέρα του 19χρονου που πιλόταρε το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο δημοσίευσε ο Alpha,  και δείχνει τη στιγμή που το μονοκινητήριο αρχίζει να χάνει ύψος, πριν από την πτώση.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Ο 19χρονος πιλότος είναι καλά στην υγεία του, καθώς τη γλίτωσε μόνο με επιφανειακά τραύματα και εκδορές, ενώ τις πρώτες βοήθειες του έδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος είναι και γιατρός.

Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με… ταξί

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό κατήγγειλε πως το πιλότος του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με… ταξί. «Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγεία και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North 98.

«Έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας», ανέφερε.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Αμφίπολης «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000»