ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Ακόμα τρεις καλεσμένοι θετικοί στον κορωνοϊό – 26 συνολικά τα κρούσματα

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2020, 17:48
Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Ακόμα τρεις καλεσμένοι θετικοί στον κορωνοϊό – 26 συνολικά τα κρούσματα
Facebook Twitter Whatsapp

Μέχρι χτες στο νοσοκομείο είχαν εξεταστεί 120 πολίτες, που ήταν προσκεκλημένοι στην τελετή, όπως και επαφές των κρουσμάτων.

Συναγερμό και έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσια, οι οποίες κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά, ακόμη τρεις καλεσμένοι του γάμου στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Πλέον τα συνολικά κρούσματα από την εν λόγω τελετή ανέρχονται σε 26. Μέχρι χτες στο νοσοκομείο είχαν εξεταστεί 120 πολίτες, που ήταν προσκεκλημένοι στην τελετή, όπως και επαφές των κρουσμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης από το σύνολο των 250 καλεσμένων στον γάμο, αρκετοί πήγαν για εξετάσεις σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσω του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα. Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση του τελικού αριθμού των κρουσμάτων.

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα από τον γάμο 

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαν βρεθεί άλλα 13 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία παρευρέθηκαν στον γάμο και κόλλησαν από μία κοπέλα, η οποία αισθάνθηκε αδιαθεσία και επέστρεψε στο σπίτι της, αποφεύγοντας να πάει στο γλέντι που ακολούθησε.

Η νεαρή την Κυριακή πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και άτομα που βρέθηκαν στον γάμο και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξεταστεί 100 άτομα, εκ των οποίων συνολικά τα 22 νοσούν. Πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, όλα ασυμπτωματικά, τα οποία παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ανάμεσά τους ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδί 1,5 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου έγινε απολύμανση της εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε ο γάμος, ενώ και οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όπου έγινε το γαμήλιο γλέντι (σε εξωτερικό χώρο), προχώρησαν και αυτοί σε απολύμανση των χώρων του. Εκτός από την Αλεξανδρούπολη, τεστ για κορωνοϊό σε άτομα που παραβρέθηκαν στο γάμο, πραγματοποιήθηκαν και στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Παράταση του ορίου των 100 καλεσμένων 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ότι παρατείνεται το όριο 100 καλεσμένων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τα τέλη Αυγούστου.