ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Ξεκινάει το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2020, 19:43
Μεταναστευτικό: Ξεκινάει το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στην πτήση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το πρωί, θα αναχωρήσουν 140 Ιρακινή με προορισμό τη χώρα καταγωγής τους.

Την Πέμπτη ξεκινά το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών, με την πρώτη πτήση να πραγματοποιείται στις 9 το πρωί από τον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, θα μεταβούν την Πέμπτη στις 09:00 στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, προκειμένου να παραστούν στην αναχώρηση της πρώτης πτήσης του προγράμματος εθελούσιων επιστροφών.

Με την αυριανή πτήση αναχωρούν 140 μετανάστες Ιρακινής υπηκοότητας προς την χώρα καταγωγής τους, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος των “Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών” (AVRR). 

Το πρόγραμμα “Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών” (AVRR)  παρέχει ενισχυμένο οικονομικό κίνητρο, ύψους 2.000 ευρώ. Αφορά αποκλειστικά μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν την 1.1.2020.

Υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) του Εθνικού Προγράμματος 2014-2020, και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό ΤΑΜΕ και 25% από εθνικούς πόρους.