ΕΛΛΑΔΑ

Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2020, 23:04
Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο διοικητής της δομής και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη. Την Πέμπτη αναμένεται στο χώρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τρεις εργαζόμενοι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν με έντονη ανησυχία τη διασπορά του ιού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας

Σύμφωνα με το ilialive.gr, τα τρία άτομα επέστρεψαν από άδεια και το ένα εξ αυτών παρουσίασε πυρετό ενώ τα άλλα δύο κανένα σύμπτωμα. Επειδή όμως μετακινούνται μαζί από την Πάτρα όπου διαμένουν μόνιμα για την Μυρσίνη, εξετάστηκαν όλοι και σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες είναι θετικά κρούσματα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι της δομής τέθηκαν σε περιορισμό. Η δομή φιλοξενεί 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο διοικητής της δομής και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη. «Αύριο αναμένεται να έλθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών των τριών κρουσμάτων και του προσωπικού και αν κριθεί αναγκαίο και στους φιλοξενούμενους. Η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και δεν υπάρχουν άλλα άτομα που να παρουσιάζουν συμπτώματα».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Την ίδια ώρα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον ιο στην Ελλάδα ανέρχεται σε 210.