ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επικίνδυνο για την υγεία σαλάμι αέρος (φωτό)

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2020, 13:17
Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επικίνδυνο για την υγεία σαλάμι αέρος (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.

Στην απόσυρση από την αγορά επικίνδυνων για την υγεία σαλαμιών αέρος προχωρά ο ΕΦΕΤ έπειτα από ελέγχους που διενήργησε. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

“Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI”, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

α) «Economy – Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021.

β) «Economy – mini αέρος», βάρος: 200 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν”.