ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας συνελήφθη στο Καβούρι - Εκκρεμούσε ένταλμα των ισπανικών Αρχών

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2020, 14:36
Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας συνελήφθη στο Καβούρι - Εκκρεμούσε ένταλμα των ισπανικών Αρχών
Facebook Twitter Whatsapp

Κατηγορείται για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής μαφίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών, συνέλαβαν στο Καβούρι στελέχη της ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν Γεωργιανό, πολύ ψηλά στη ιεραρχία της ρωσικής μαφίας και το 2004 του είχε απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος, V Vor Zakone, δηλαδή «κλέφτης του νόμου» .

Είναι αρχηγός εγκληματικών ομάδων που δρούσαν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Κατηγορείται για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και έδωσε στους αστυνομικούς διαβατήριο με διαφορετικά στοιχεία από τα αληθινά. Η ταυτοποίησή του επιτεύχθηκε μετά από επικοινωνία των ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού.