ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για την… επανάσταση της μάσκας

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2020, 20:37
Κορωνοϊός: Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για την… επανάσταση της μάσκας
Facebook Twitter Whatsapp

Δεύτερο σκίτσο – παρέμβαση του γνωστού σκιτσογράφου μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Αρκάς βάζει στο στόχαστρό του όσους απορρίπτουν τη χρήση μάσκας ως μέτρο προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού.

Με ένα αιχμηρό σκίτσο – παρέμβαση, τοποθετείται ο Αρκάς ενάντια σε όσους αντιδρούν στη χρήση μάσκας ως μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Η καλύτερη αντίσταση στο σύστημα είναι να κόψουμε τα αυτιά μας! Δεν θα μπορούν να μας φορέσουν μάσκα» εμφανίζεται να λέει στο σκίτσο.

Σε προηγούμενο σκίτσο του, ο Αρκάς είχε αναφερθεί εκ νέου σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, επικαλούμενοι «δημοκρατικό δικαίωμα» να μη τη φορούν σε κλειστούς χώρους και όπου χρειάζεται, θέτοντας τη δική τους υγεία, αλλά και τη δημόσια, σε μεγάλο κίνδυνο.

«Μάσκα; Όχι βέβαια. Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δημοκρατικό μου δικαίωμα να μεταδώσω τον ιό».

Ως υστερόγραφο ο σκιτσογράφος είχε αναφέρει το εξής: «ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ: Τα σκίτσα αυτά αποτελούν και κάποιου τύπου δημοσκόπηση. Στους 9.000 που αρέσει το σκίτσο- μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό- αντιστοιχούν περίπου 200-300 που αντιδρούν αρνητικά ή πρωτόγονα! Η αναλογία είναι παρήγορη».