ΕΛΛΑΔΑ

Σε καραντίνα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊου (Φωτογραφίες) - Στην εντατική δύο ηλικιωμένοι στη Λάρισα

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2020, 15:05
Σε καραντίνα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊου (Φωτογραφίες) - Στην εντατική δύο ηλικιωμένοι στη Λάρισα
Facebook Twitter Whatsapp

Από τις 6 το πρωϊ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο

Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο τίθεται σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ως εκ τούτου από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και όσοι μένουν σε αυτό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν εντός του και θα απαγορεύεται να βγουν έξω. Ήδη από τις 6 το πρωϊ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγ. Δημητρίου. Σύμφωνα με το Mega το ξενοδοχείο το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες που παρουσίαζαν διάφορα υποκείμενα νοσήματα και συνεπώς δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Διασωληνώθηκαν δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται μία 63χρονη γυναίκα από τον Αμπελώνα, η οποία κόλλησε σε γάμο, μετά από επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που εισέρχεται σε ΜΕΘ, μετά τη συρροή κρουσμάτων στην πόλη μας.

Να σημειωθεί πως η γυναίκα, σύμφωνα με το onlarissa.gr, έχει υποκείμενο νόσημα, ενώ μέχρι πρότινος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Με τη διασωλήνωση της 63χρονης οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ανέρχονται πλέον σε 16.

Την ίδια ώρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, εισήχθη ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για Αμπελωνίτη ηλικίας περίπου 70 ετών ο οποίος διασωληνώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά από επιδείνωση της υγείας του.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω άνδρας που μέχρι πρότινος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ, είχε πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

photo credits: Intime