ΕΛΛΑΔΑ

Προς αναβολή η ΔΕΘ – Οριστικές αποφάσεις τη Δευτέρα

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2020, 21:39
Προς αναβολή η ΔΕΘ – Οριστικές αποφάσεις τη Δευτέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Για το ενδεχόμενο αυτό είχε προϊδεάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους από τη ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο καταγράφηκαν 43 νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα και ο φόβος για επιβολή νεών περιοριστικών μέτρων είναι υπαρκτός.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θύμα του κορωνοϊού, θα είναι και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha αναφέρουν πως το ζήτημα της ματαίωσης ή αναβολή της Έκθεσης συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους την Παρασκευή, με τις οριστικές αποφάσεις να παραπέμπονται στην κρίσιμη πλέον τηλεδιάσκεψη της Δευτέρα.

Για το ενδεχόμενο αυτό είχε προϊδεάσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την Παρασκευή, μιλώντας στον ΑΝΤ1.  

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

Και έσπευσε να συμπληρώσει: «Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση».

Ακόμη, ανέφερε ότι «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στην εφετινή διοργάνωση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε τη ΔΕΘ, πρέπει να τη διοργανώσουμε και σε αυτή την πορεία είμαστε».

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά, βεβαίως με τα πρωτόκολλα τα οποία ισχύουν πλέον σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με τις εκθεσιακές διοργανώσεις. Εκεί που θα πέσει το βάρος είναι το B2B, δηλαδή στις συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.