ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Χαλκιδική – Πληροφορίες για 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2020, 20:06
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Χαλκιδική – Πληροφορίες για 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων στη Χαλκιδική βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 50 από τους 300 εργαζομένους, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για μονάδα παραγωγής και τυποποίησης βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς, με μεγάλο κύκλο εργασιών και εξαγωγές.

Πώς ξεκίνησε η διασπορά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν, όταν δύο εκ των εργατριών του εργοστασίου που κατάγονται από τον Αλβανία, επέστρεψαν στη Χαλκιδική, από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εμφάνισαν συμπτώματα, πήγαν στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου, υποβλήθηκαν σε τεστ και ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Αμέσως σταμάτησε κάθε γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο, η ιδιοκτησία έδωσε εντολή διενέργειας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με – έξοδά της – καθώς επίσης και στις οικογένειές τους. Έτσι, προέκυψαν 50 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά, και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι του εργοστασίου.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του εργοστασίου

Η νομική σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πως όλοι οι θετικοί εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους, «έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει όλες οι απολυμάνσεις. Στα 300 άτομα είναι μόνο οι 50. Πήγαμε σε ιδιωτική εταιρεία για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».