ΕΛΛΑΔΑ

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Καθ' οδόν η αποστολή βοήθειας από Ελλάδα και Κύπρο

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2020, 10:10
Εκρήξεις στη Βηρυτό: Καθ' οδόν η αποστολή βοήθειας από Ελλάδα και Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ θα κάνει στάση στη Λεμεσό για να φορτώσει και από εκεί υλικά, με την Κύπρο να συνδράμει και εκείνη στην αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας.

Απέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ με προορισμό το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό θα φορτώσει υλικά και από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί -και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες- συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τη σχετική εντολή για την εν λόγω αποστολή έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετά από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη,