ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει» - «Πνίγονται... Ίσα ίσα που αναπνέουν από τη μύτη»

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2020, 14:34
Εύβοια – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει» - «Πνίγονται... Ίσα ίσα που αναπνέουν από τη μύτη»
Facebook Twitter Whatsapp

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες κατοίκων της Εύβοιας τη στιγμή που τα ορμητικά νερά απειλούν τις ζωές τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εικόνες αποκάλυψης είναι αυτές που έρχονται από την Εύβοια και τη σφοδρή κακοκαιρία που στοίχησε ζωές και κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες.

Άνθρωποι για να σωθούν ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών του, άλλοι ανέβηκαν σε δέντρα, ενώ κανείς δεν πίστευε τη βιβλική καταστροφή που αντίκρυζαν τα μάτια τους.

Σε βίντεο που ανάρτησε το LamiaReport, μία γυναίκα από το Μπούρτζι περιγράφει τις στιγμές που, βιντεοσκοπώντας την πλημμύρα από το σπίτι της, την ώρα που η ίδια είναι εγκλωβισμένη.

«Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει από εδώ. Κοιτάξτε τι γίνεται. Καταστραφήκαμε. Γη και θάλασσα έγιναν ένα. Δεν ξέρουμε πού να πάμε. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Πόσο θα αντέξουν τα σπίτια μας; Ισοπεδώθηκαν όλα», ακούγεται να λέει η ίδια.

Άλλη μαρτυρία κατοίκου από την παραλία στο Βασιλικό σοκάρει: «Έχει πλημμυρίσει ο Λίλας Ποταμός. Όλοι είναι στις ταράτσες για να σωθούν. Το νερό στα περισσότερα σπίτια ξεπερνάει το ύψος του γονάτου. Όλοι είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μπορεί κανείς να βγει. Όλα έγιναν μετά τις 3 τα ξημερώματα» είπε ο κάτοικος της περιοχής.

Σε απόγνωση: «Πνίγονται η αδερφή μου και ο γαμπρός μου»

«Τραγική κατάσταση. Πνίγεται η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι σε ισόγειο, ίσα ίσα που αναπνέουν από τη μύτη, εγώ πρόλαβα και ανέβηκα στην ταράτσα και σωθήκαμε. Υπήρξε ολιγωρία ξέρανε εδώ και μια εβδομάδα για να ειδοποιήσουν τον κόσμο να φύγουν, τεράστια καταστροφή. Στο ισόγειο η στάθμη είναι δυο μέτρα"» τόνισε στον ΣΚΑΪ κάτοικος της περιοχής. 

«Είμαστε στις ταράτσες, το νερό στο σπίτι φτάνει πάνω από τα γόνατα. Είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα. Το θετικό είναι ότι έχει σταματήσει η βροχή» δήλωσε άλλος κάτοικος κοντά στο Λήλαντα ποταμό.