ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ η ζημιά από την ματαίωση της ΔΕΘ

του Θεόδωρου Παπαδόπουλου - Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2020, 20:08
Κορωνοϊός: Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ η ζημιά από την ματαίωση της ΔΕΘ
Facebook Twitter Whatsapp

Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πολλές συζητήσεις και φαινόταν ότι πηγαίναμε προς τα εκεί. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ.

Σαν «βόμβα» έσκασε στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης η είδηση ότι η ΔΕΘ ματαιώνεται. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε το «μοιραίο» το οποίο τις τελευταίες ημέρες και με την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν και τόσο απρόσμενο είναι η αλήθεια. Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πολλές συζητήσεις και φαινόταν ότι πηγαίναμε προς τα εκεί.

Πλέον με αυτό το δεδομένο πορευόμαστε και η αλήθεια είναι ότι λίγες ώρες μετά είναι αρκετά δύσκολη η αποτίμηση της ζημιάς για την πόλη και την οικονομία της. Μιλώντας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕθ κ. Κυριάκο Ποζρικίδη μαθαίνουμε ότι «σύμφωνα με τους πολλαπλασιαστές της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων ο τζίρος που χάνεται για την πόλη υπολογίζεται σε 50 εκ. ευρώ».

Το παραπάνω νούμερο είναι σοκαριστικό για την Θεσσαλονίκη και θα πρέπει σε αυτό να προσθέσουμε και ένα ακόμα στοιχείο που έχει να κάνει με όσους άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται στη ΔΕΘ ή γύρω από την διοργάνωση είτε είναι εκθέτες, είτε οτιδήποτε άλλο (κατασκευαστές, εργάτες κτλ.) που είναι περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι.

Από τα πρώτα λοιπόν στοιχεία γίνεται κατανοητό το μέγεθος της ζημιάς για την Θεσσαλονίκη. Και μη χειρότερα...