ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες Εύβοια και Λαγκαδάς

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2020, 16:29
Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες Εύβοια και Λαγκαδάς
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τους δήμους Χαλκιδέων και Λαγκαδά ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιοχές που δέχθηκαν ισχυρά χτυπήματα από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε δρόμους και περιουσίες, καθώς και θανάτους συμπολιτών μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τους Δήμους:

▪ Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων - Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

▪ Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020.

Οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι εν λόγω κηρύξεις θα ισχύουν για έξι (6) μήνες.

Μετράει τις πληγές της η Εύβοια μετά την πολύνεκρη τραγωδία

Μέρα θλίψης και οδύνης και η σημερινή στην Εύβοια, όπου οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά την θεομηνία που άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, καθώς χωριά κυριολεκτικά θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, θυμίζοντας εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Μεταξύ των θυμάτων της κακοκαιρίας συγκαταλέγεται ένα βρέφος οκτώ μηνών. Το βρέφος και δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί στα Πολιτικά, δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπούρτζι κι ένα ζευγάρι στην Αμφιθέα.

Ολόκληρες περιοχές πλημμύρισαν, εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους και δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να σωθούν. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται κι ένα βρέφος οκτώ μηνών.

Πολλοί από τους κατοίκους πάνω στον πανικό τους να σώσουν τις περιουσίες τους παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και βρήκαν τραγικό θάνατο. Όσοι κατάφεραν να σωθούν προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ και να μαζέψουν ό,τι απέμεινε.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες: