ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα: «Καληνύχτα» από τις 12 είπαν τα καταστήματα εστίασης (Φωτογραφίες)

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2020, 08:17
Γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα: «Καληνύχτα» από τις 12 είπαν τα καταστήματα εστίασης (Φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

Ρολά κατέβασαν τα μεσάνυχτα τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην Καβάλα, τηρώντας τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τον κόσμο να μεταφέρεται στις πλατείες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Καληνύχτα» από τις 12 είπαν οι Καβαλιώτες, με τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν την ώρα που ορίζουν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων ενημέρωναν από νωρίς τους πελάτες για το νέο ωράριο λειτουργίας, το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κόσμος σεβάστηκε τα μέτρα και αποχωρούσε σταδιακά, ωστόσο ο συνωστισμός δεν αποφεύχθηκε, καθώς παρατηρήθηκε το... φαινόμενο της πλατείας, με τους πολίτες να κάθονται στα παγκάκια με ένα αναψυκτικό ή μια μπύρα στο χέρι.

Μπορεί οι καταστηματάρχες να τήρησαν τα προβλεπόμενα, υπό τον φόβο και των αυστηρών κυρώσεων σε περίπτωση που δεν υπάκουαν σε αυτά, όμως ο συγχρωτισμός δεν αποφεύχθηκε τελικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική και ελαστική για την πρώτη μέρα, ωστόσο οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγορεύεται η λειτουργεία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί για τις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά το πρότισμο για όσους δεν υπακούσουν, είναι την πρώτη φορά 10.000 ευρώ και τη δεύτερο κλείσιμο του μαγαζιού για 20 ημέρες. 

Φωτογραφίες από proininews.gr