ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 8 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 12 Αυγούστου 2020, 14:14
Κορωνοϊός - Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 8 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για δυο άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας από 80 ως 92 ετών και μία εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανησυχία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι εντοπίστηκαν οκτώ θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σμφωνα με πληροφορίες, θετικοί βρέθηκαν επτά ηλικιωμένοι, δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας 80 ως 92 ετών και μία εργαζόμενη

Όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα βρίσκονται 100 άτομα, μαζί με τους εργαζόμενους. Όλοι έχουν δώσει δείγμα για τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη.

Προβληματισμός των ειδικών για τους διασωληνωμένους

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται κυβέρνηση και επιστήμονες για τη νέα «έκρηξη» ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, που εξακολουθούν να κινούνται σε τριψήφιο αριθμό. Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ ο προβληματισμός των ειδικών αφορά κυρίως την εξάπλωση του ιού στους νέους και την αύξηση των διασωληνωμένων χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 196 νέα κρούσματα, εκ των οποίων μόλις τα 26 είναι εισαγόμενα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και για το διάστημα από την άρση της καραντίνας. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί ότι μόνο στην Αττική καταγράφηκαν 82 κρούσματα, από τα οποία τα 10 συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν χθες, σχεδόν τα μισά κρούσματα αφορούν σε ηλικίες κάτω των 40 ετών. Συγκεκριμένα, το 6,3% των κρουσμάτων αφορά ηλικίες έως 17 ετών και το 38,8% ηλικίες έως 39 ετών. 

Επιπλέον, συνολικά έως χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται και το δυσάρεστο είναι ότι πρόκειται να συμπολίτες μας πιο νεαρούς σε ηλικία απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες και χωρίς μάλιστα υποκείμενα νοσήματα.