ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες στα Χανιά - Εκκενώθηκαν οικισμοί - Σε πολλά μέτωπα η φωτιά (Βίντεο)

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2020, 21:31
Μάχη με τις φλόγες στα Χανιά - Εκκενώθηκαν οικισμοί - Σε πολλά μέτωπα η φωτιά (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες είναι πολύ ισχυροί. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι και αυτή την ώρα, καίει από διάφορα μέτωπα την ευρύτερη περιοχή, κυρίως στις απόκρημνες βουνοπλαγιές της Σκλαβοπούλας.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντές στο δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περάκη, οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 9 Μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών ενώ στις 9 το βράδυ τα πύρινα μέτωπα ήταν τρία.

Τα πτητικά μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις από αέρος ενώ στο σημείο εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν εθελοντές και από γύρω χωριά ενώ όμοροι δήμοι έχουν στείλει υδροφόρες και μηχανήματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς

20 οχήματα της Πυροσβεστικής απ΄όλες τις μονάδες των Χανίων, με πάνω από 60 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές από αρκετά κλιμάκια της περιοχής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ενώ μόνο σύμμαχος δεν είναι ο δυνατός άνεμος που πνέει στο σημείο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Μαρτυρίες για καμένα σπίτια

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή που φιλοξενεί το cretalive, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, ευτυχώς χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή. Το μέτωπο έχει μετατεθεί από την άλλη πλευρά της πλαγιάς με κατεύθυνση στα δυτικά, προς το Κεδρόδασος. Μάλιστα όπως είπε  ο δήμαρχος κ. Περράκης ζητήθηκε από τους παραθεριστές που είναι κοντά στο Κεδρόδασος να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τις τελευταίες ώρες είναι πολύ ισχυροί, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους πυροσβέστες να περιορίσουν τη φωτιά.

Δείτε εικόνες από τις Σελινιώτικες Πινελιές: