ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο - Καύσωνας, μελτέμια και τοπικές βροχές στα ορεινά (Χάρτες)

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2020, 10:44
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο - Καύσωνας, μελτέμια και τοπικές βροχές στα ορεινά (Χάρτες)
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι και ανήμερα της μεγάλης γιορτής.

Για Δεκαπενταύγουστο με ζέστη και αεράκι κάνουν λόγω οι προβλέψεις, καθώς συμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τόπους από σήμερα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στη Ρόδο.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να ευνοεί τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας και σήμερα, με τη θερμοκρασία να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

 Ο προγνωστικός Χάρτης 1 δείχνει ότι όλη η λεκάνη της Μεσογείου θα επηρεάζεται από υψηλές θερμοκρασίες που κυμαίνοται ελαφρώς πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Τις απογευματινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά.

Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο Πέλαγος θα συνεχίσει να πνέει ενισχυμένο, φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης, το Σάββατο 15 Αυγούστου η χώρα μας θα επηρεαστεί από μια ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από τα βόρεια Βαλκάνια και θα οδηγήσει σε αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, με τοπικές απογευματινές καταιγίδες.

Δείτε τους χάρτες με τις θερμοκρασίες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο

Για σήμερα

Για το Σάββατο