ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στον Αμπελώνα - Αρνητικά 70 τεστ στο προσωπικό της 1ης Στρατιάς

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2020, 11:16
Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στον Αμπελώνα - Αρνητικά 70 τεστ στο προσωπικό της 1ης Στρατιάς
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Λάρισα, ειδικά μετά τον γάμο στον Αμπελώνα, από τον οποίο προέκυψε έκρηξη κρουσμάτων.

Συνεχίζει να δίνει θετικά δείγματα κορωνοϊού η περιοχή του Αμπελώνα, καθώς εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, 0πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 84 και 72 ετών, καθώς και έναν 65χρονο, που είχαν προσέλθει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, από όπου και πάρθηκαν τα δείγματα.

Σε ισχύ τα μέτρα "μίνι καραντίνας"

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).
  • Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00.

Αρνητικά 70 τεστ από το προσωπικό της 1ης Στρατιάς

Ανακούφιση προκαλούν τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε στρατιωτικό προσωπικό της 1ης Στρατιάς μετά από τη διαπίστωση τεσσάρων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, με την επίβλεψη του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, ελήφθησαν συνολικά 70 δείγματα, τα οποία όλα είναι αρνητικά.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τρεις αξιωματικοί και ένας στρατιώτης.

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και στο συγκεκριμένο «μέτωπο».