ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση: Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής στους κατοίκους λόγω του καπνού

Δημοσίευση 15 Αυγούστου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 15 Αυγούστου 2020, 10:45
Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση: Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής στους κατοίκους λόγω του καπνού
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πυκνός μαύρος καπνός από τη φωτιά στη Μεταμόρφωση έχει «πνίξει» την Αττική. Τι να προσέχουν οι κάτοικοι. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Περιφέρεια Αττικής εξαιτίας των πυκνών καπνών από τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση που έχουν «καλύψει» τον αττικό ουρανό, συμβουλεύει τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον καπνό.

Συγκεκριμένα, τους καλεί να έχουν κλειστά παράθυρα και πόρτες και όσοι παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Περιφέρεια:

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη , ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία της υγείας τους

Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.
Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1.α αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.