ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι δείχνει η σύγκριση της Ελλάδας με τρεις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για κρούσματα και θύματα (Γραφήματα)

Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 20 Αυγούστου 2020, 13:03
Κορωνοϊός: Τι δείχνει η σύγκριση της Ελλάδας με τρεις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για κρούσματα και θύματα (Γραφήματα)
Facebook Twitter Whatsapp

Σύγκριση της Ελλάδας με τρεις ευρωπαϊκές χώρες σε κρούσματα και θύματα. Τι δείχνουν τα στοιχεία έξι μηνών σε κράτη αντίστοιχου πληθυσμού. 

«Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές, όπως π.χ. το Βέλγιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρουσιάζοντας και σχετικά γραφήματα.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, «ο πιο αδιάψευστος δείκτης της πανδημίας οι θάνατοι και η Ελλάδα κατατάσσεται στην 108η θέση ανά εκατομμύριο κατοίκους», ενώ υπογράμμισε ότι «η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τρία γραφήματα, που δείχνουν την πορεία των αριθμών κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, σε διάστημα ενός εξαμήνου.

Όπως φαίνεται, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, στην Ελλάδα είναι 7.684, πολύ λιγότερα δηλαδή από τα 78.897 του Βελγίου, που έχει πληθυσμό 11 εκατ.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί στην Ελλάδα από covid-19 είναι πλέον 235, ενώ στην Πορτογαλία των 10,3 εκατομμυρίων έχουν φτάσει τους 1.786.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση κρουσμάτων δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα αλλά στην εσωτερική χαλάρωση» και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό. Παράλληλα, τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «υπάρχει άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες. Αυτό επέβαλε μέτρα όπως η επιβολή ωραρίου στα μπαρ.
Τώρα είναι που χρειάζονται περισσότερα τεστ, όχι στην αρχή την πανδημίας που ίσχυαν μέτρα περιορισμού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr