ΕΛΛΑΔΑ

Στα 6,2 εκατ. ευρώ το κονδύλι για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - Υπεγράφη η απόφαση

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2020, 10:25
Στα 6,2 εκατ. ευρώ το κονδύλι για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - Υπεγράφη η απόφαση
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την αγορά μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε την Απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σκοπό την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Απόφαση λαμβάνεται για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης του διδακτικού έτους 2020-2021.

Η έκτακτη επιχορήγηση θα γίνει από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων του άρθρου 71 του 4509/19 και αφορά στην προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Η επιστροφή στα θρανία σημαίνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές από το νηπιαγωγείο και καθηγητές καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως την ώρα του διαλείμματος ή της Γυμναστικής. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 5,2 εκατ. ευρώ για τη δωρεάν παροχή μάσκας σε μαθητές και καθηγητές, ώστε να μη μετακυλιστεί το κόστος στα ελληνικά νοικοκυριά. Πρόκειται για τρεις μάσκες που θα δοθούν, με προτεραιότητα τις δύο πρώτες από την πρώτη μέρα και στη συνέχεια μια τρίτη.

* Καθολική επιστροφή μαθητών: Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει με την πλήρη σύνθεση της τάξης. Το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών θα κυμαίνεται τουλάχιστον 25 ανά τάξη έχει προβληματίσει εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ξεχωριστά διαλείμματα: Τάξεις και τμήματα θα βγαίνουν στο προαύλιο διαφορετικά από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Καθαρισμός των αιθουσών: Οι σχολικές αίθουσες θα καθαρίζονται δύο φορές μέσα στην ημέρα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά το πέρας αυτών. Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στην πρόσληψη 9.474 σχολικών καθαριστριών.

* Απουσίες: Για τους μαθητές που νοσούν ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται αιτιολόγηση της απουσίας, όχι όμως με υπεύθυνη δήλωση των γονέων, αλλά βάσει συγκεκριμένου καταλόγου νοσημάτων/παθήσεων που θα παρουσιάσει η επιτροπή. Δυνατότητα δικαιολογημένης απουσίας θα δοθεί, επίσης, σε μαθητές στην περίπτωση που νοσεί συγγενικό τους πρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr