ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στο Newpost: Δεκάδες Τούρκοι φτάνουν καθημερινά στον Έβρο ζητώντας άσυλο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 27 Αυγούστου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Αυγούστου 2020, 12:15
Μόνο στο Newpost: Δεκάδες Τούρκοι φτάνουν καθημερινά στον Έβρο ζητώντας άσυλο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκάδες άτομα φτάνουν καθημερινά στον Έβρο. Δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν. Προβληματισμός στους συνοριοφύλακες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αστυνομικοί, δημόσιοι λειτουργοί ακόμη και δικαστικοί είναι μόνο μερικες από τις ιδιότητες των Τουρκων υπηκόων που περνούν καθημερινά μέσω του ποταμού Έβρου από τη γειτονική χώρα και ζητούν  πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικο πως ο αριθμός των ατόμων αυτών φτάνει τα 70 με 100 καθημερινά. Οι συγκεκριμένες ροές παρουσιαζουν σημαντική αύξηση την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό στους συνοριοφύλακες που τους καταγράφουν. Οι Τούρκοι, δηλώνουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν και έρχονται στη χώρα μας για να αποφυγουν αντίποινα για τα πιστεύω τους.

Παράλληλα, ο υγειονομικος αποκλεισμός του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στο φυλάκιο του Έβρου λόγω κρουσμάτων covid-19 έχει προκαλεσει σωρεία προβληματων στη διαχείριση των ροών στις υπόλοιπες υπηρεσίες συνοριακης φυλακής του Έβρου και όχι μόνο, αφου στα κόκκινα βρίσκονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Είναι σίγουρο πως αυτές οι ροές θα αυξηθούν με τους Τουρκους που να ζητουν άσυλο στην Ελλάδα να πολλαπλασιαζονται καθώς εκδιώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, αυξημένες είναι και οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο με δεκάδες άτομα να φτάνουν στην χώρα από διάφορα μονοπάτια μέσω του ποταμου Έβρου. Πολλοί από αυτους χάνονται στα βουνα της Ροδόπης, επιχειρώντας να εισέλθουν στην ενδοχώρα ή να περάσουν τα συνορα με προορισμό κάποια χώρα της Ευρώπης.

Οι συνοριοφύλακες προχωρουν, παρα τις ελλείψεις που καταγράφουν σε προσωπικο σε εκατοντάδες αποτροπές που καθημερινά είναι απο 200 έως 500 άτομα. Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μάλιστα υπερσυγκέντρωση μεταναστών στην Εθνική οδό, τους οποίους εκμεταλλεύονται κυκλώματα διακινητών που τους υπόσχονται έναντι εκατοντάδων ευρώ να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Οι συνοριοφύλακες, καταγράφουν τις αφίξεις και ενημερώνουν το υπουργείο προστασιας του Πολίτη, προσδοκώντας ενίσχυση των δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr