ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2020, 11:17
Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής - Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Αναλυτικά η διαδικασία για να δουν οι μαθητές τα αποτελέσματά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων, αλλά και γονέων, που περιμένουν να δουν εάν πήραν ένα από τα 77.970 εισιτήρια για τις θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπήκε με την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των βάσεων εισαγωγής. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι θα συναντήσουν καθυστερήσεις, καθώς η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας ανά διαστήματα «πέφτει».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα λύκεια έως το μεσημέρι. Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, ταυτόχρονα με τις βάσεις ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτήθηκαν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Διαβάστε τις Βάσεις εισαγωγής - ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ Πανελλαδικές 2020

Βασεις εισαγωγής 10% ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 2018 Πανελλήνιες 2020

Βάσεις εισαγωγής 10% ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 2019 Πανελλήνιες 2020 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ Πανελλαδικές 2020 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ Πανελλαδικές 2020

Βάσεις εισαγωγής 10% ΕΠΑΛ 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΑ Πανελλαδικές 2020

Βάσεις εισαγωγής ΕΠΑΛ 2019 Ημερήσια Πανελλαδικές 2020

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ παλαιό Εσπερινά Πανελλαδικές 2020 

Βάσεις εισαγωγής ΓΕΛ παλιό ΗΜΕΡΗΣΙΑ Πανελλαδικές 2020 

Βάσεις εισαγωγής ΕΠΑΛ εσπερινά Πανελλαδικές 2020

Βάσεις εισαγωγής Αλλογενών Αλογενείς εκτός ΕΕ Πανελλαδικές 2020

Βάσεις εισαγωγής Αλλογενών Αλογενείς εντός ΕΕ Πανελλαδικές 2020

Το μήνυμα της υπουργού Παιδείας

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλες και όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Ξεκινάτε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση, με νέες ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να χτίσετε το μέλλον σας. Εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές σας» αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο μήνυμά της.

«Αλλά και σε όσους δεν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει, η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει. Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που ήταν δίπλα σας και σε αυτήν την πρόκληση. Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει», καταλήγει η κυρία Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr