ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Αλλάζουν τακτική οι διακινητές – Τα νέα περάσματα και πώς θα μπει «μπλόκο» στους δουλέμπορους

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 8 Σεπτεμβρίου 2020, 07:56
Έβρος: Αλλάζουν τακτική οι διακινητές – Τα νέα περάσματα και πώς θα μπει «μπλόκο» στους δουλέμπορους
Facebook Twitter Whatsapp

Αναλυτικά τα δρομολόγια των δουλεμπορων και το «μπλόκο» στα περάσματά τους. Πώς απαντά η Αθήνα στη νέα πρόκληση του μεταναστευτικού.

Νέες μεταναστευτικές ροές καταγράφονται εσχάτως στον Έβρο καθώς τα κυκλώματα δουλεμπόρων, έχουν αναπροσαρμόσει τις κινήσεις τους επιχειρώντας να παρακάμψουν τα αστυνομικά μπλόκα βρίσκοντας τα κενά σημεία σε αυτά. Τις τελευταίες 20 ημέρες διαπιστώνεται πως χρησιμοποιούν τουλάχιστον 15 περάσματα στην περιοχή.

Τα δρομολόγια

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχουν τουλάχιστον 15 «Περάσματα» στον ποταμό από Φέρες-Τυχερό-Σουφλί.

Όπως φαίνεται τους μεταφέρουν με επιβατηγά οχήματα, μέσω επαρχιακών δρόμων σε ορεινούς όγκους-μονοπάτια της Ροδόπης, όπου εκεί δεν υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα και περιπολίες.

Μετά από πεζοπορία τους οδηγούν σε άλλους παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους όπου με άλλα οχήματα μέσω μεγάλων οδικών δικτύων φθάνουν στη Θεσσαλονίκη όπου είναι ο αρχικός τους προορισμός.

Πώς θα μπει «μπλόκο» στα περάσματα

Για να μπει «μπλόκο» στα περάσματα υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν Τετράτροχες «γουρούνες» και μοτοσυκλέτες. Παράλληλα, θα υπάρξει προμήθεια 10 Θωρακισμένα τζιπ περιπολιών. Θα στηθούν σταθερά μπλόκα με 15 θερμικές κάμερες νυχτερινού εντοπισμού.

Όπου δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία DRONES εναέριας επιτήρησης. Στον ποταμό και στα ορεινά μονοπάτια δεν αποκλείεται Μεγάφωνα μηνυμάτων-ήχοι υψηλής συχνότητας.

Ακόμα θα τοποθετηθούν αγκαθωτά σύρματα-σερπαντίνες για το κλείσιμο επαρχιακών δρόμων

Η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στον Έβρο έφθασε περίπου τα 2.000 άτομα. Υπάρχει η μόνιμη δύναμη των 400 αστυνομικών, 200 εθελοντές με δικά τους έξοδα, επιπλέον 400 μετά τα γεγονότα του Μαρτίου, 150 από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ, 150 δύναμη FRONTEX, ενώ προστέθηκαν οι 400 νέοι συνοριοφύλακες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.