ΕΛΛΑΔΑ

Τα πρώτα… παρατράγουδα της σχολικής χρονιάς από τους αρνητές της μάσκας: «Το πολύ πολύ να μην πάνε σχολείο για έναν χρόνο»

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2020, 10:14
Τα πρώτα… παρατράγουδα της σχολικής χρονιάς από τους αρνητές της μάσκας: «Το πολύ πολύ να μην πάνε σχολείο για έναν χρόνο»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν έλειψαν τα… ευτράπελα στην πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων, με ορισμένων εκ των αρνητών της μάσκας να απαγορεύουν στα παιδιά τους να τη φορέσουν, αφήνοντας τα έξω από τις τάξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρώτα «φαινόμενα» άρνησης της μάσκας εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους, μαθητές όλων των ηλικιών τήρησαν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, στην Πάτερα, πατέρας πήγε τα δυο του αγόρια στο δημοτικό χωρίς μάσκα, ωστόσο η διεύθυνση τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να μπουν στην τάξη.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, πατέρας δίδυμων κοριτσιών έφτασε στο σχολείο χωρίς τα παιδιά του να φορούν μάσκα και υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει 9χρονα να τη φορούν.

Μάλιστα, σε μια προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει για την απόφασή του να μην τηρήσουν τα μέτρα τα κορίτσια του, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα».

«Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο» επέμεινε και υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν που φορούν μάσκα».

 

Μάσκες με μηνύματα διαμαρτυρίας στην Κρήτη

Αποφασισμένοι δηλώνουν γονείς σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ίδιοι σήμερα το πρωί πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

«Φίμουτρο Ελεύθερου Λόγου», «Ν. 4682/20 Παιδομάζωμα Ετοιμαστείτε» είναι κάποια από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες.

 Μάλιστα, όπως ανέφεραν στο cretapost, σε περίπτωση που αυτός ο νόμος για τις μάσκες στα σχολεία δεν αλλάξει είναι διατεθειμένοι να τα κρατήσουν στο σπίτι τους για να είναι ασφαλείς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις