ΕΛΛΑΔΑ

«Χαλινάρι» στην ψυχαγωγία βάζει η κυβέρνηση: Τι ισχύει για συναυλίες, σινεμά, θέατρα, μπουζούκια και εστίαση

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2020, 07:50
«Χαλινάρι» στην ψυχαγωγία βάζει η κυβέρνηση: Τι ισχύει για συναυλίες, σινεμά, θέατρα, μπουζούκια και εστίαση
Facebook Twitter Whatsapp

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αφορούν τον χώρο της ψυχαγωγίας.

Η Ψυχαγωγία βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν ως στόχο την αποφυγή συνωστισμού, προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού, μετά και τα 310 νέα κρούσματα της Τρίτης.

Έπειτα από εισηγήσεις της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για συναυλίες, σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και καταστήματα ειστίασης.

Στις συναυλίες (σε ανοιχτούς χώρους) τίθεται όριο πληρότητας 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ απαγορεύονται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

«Λουκέτο» μπαίνει για 14 ημέρες στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, ενώ όσον αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών σινεμά και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επίσης, ορίζεται όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. 

Τα νέα μέτρα στην Ψυχαγωγία:

-Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

- Σε ό,τι αφορά τα Kαταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (κέντρα διασκέδασης), αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

- Αναφορικά με τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

- Ορίζεται όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.