ΕΛΛΑΔΑ

Επιδημιολόγος Τ. Παναγιωτόπουλος: Στις προτάσεις να φοράμε μάσκες ακόμα και στον δρόμο

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2020, 08:48
Επιδημιολόγος Τ. Παναγιωτόπουλος: Στις προτάσεις να φοράμε μάσκες ακόμα και στον δρόμο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επιδημιολόγος Τ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση, τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται καθόλου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και στον δρόμο είναι ένα μέτρο που βρίσκεται στη λίστα των προτάσεων των ειδικών, σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Τάκη Παναγιωτόπουλο.

«Είμαστε σε μια σταθερά κρίσιμη κατάσταση» τόνισε σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. 

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Είμαστε σε μια σταθερά αυξανόμενη αύξηση όχι όμως εκθετική δηλαδή κάθε μέρα να έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από την προηγούμενη, ούτε όμως και σε ύφεση, εκεί είναι το στοίχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο επιδημιολόγος εξήγησε πως αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση, τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται καθόλου, ενώ έκανε σαφές πως τώρα είναι η ώρα για πραγματικά ισχυρά μέτρα όχι... λίγο αργότερα.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει υπερβολή στο κλείσιμο των σχολείων ενώ υπογράμμισε πως ένα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η λειτουργία των σχολείων σε μικρές ομάδες, να μην αναμειγνύονται τα τμήματα μεταξύ τους ώστε να εφαρμόζεται το κριτήριο της απόστασης και σε περίπτωση κρούσματος να είναι σε καραντίνα μόνο το τμήμα και όχι όλο το σχολείο.