ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Μηταράκη: Επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων – Τι είπε για τους εμπρηστές της Μόριας

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:30
Καταγγελία Μηταράκη: Επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων – Τι είπε για τους εμπρηστές της Μόριας
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Στην καταγγελία πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε άτομο καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως οι εμπρηστές του ΚΥΤ της Μόριας θα λογοδοτήσουν πρώτα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στη συνέχεια θα απελαθούν έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. Μάλιστα ο κ. Μηταράκης έκανε και καταγγελία πως επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ο υπουργός κατήγγειλε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων μετανάστη, σημειώνοντας πως για το ζήτημα διεξάγεται ήδη ΕΔΕ.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως ήδη έχει σταλεί στο δήμο της περιοχής επιστολή με την οποία ζητείται η αποτύπωση των ζημιών που έχουν υποστεί επιχειρήσεις και κάτοικοι προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί ΚΥΑ και να πληρωθούν από το ελληνικό δημόσιο.

«Μέσα στο Σεπτέμβρη του 2020 δεν θα υπάρχει κανένα ασυνόδευτο ανήλικο σε κέντρο πρώτης υποδοχής», είπε και πρόσθεσε: «η χώρα ανακτά τον έλεγχο του μεταναστευτικού, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν, κάναμε μεγάλη αποσυμφόρηση, με έμφαση στις απελάσεις και κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες».

Απαντώντας στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μεταφοράς μεταναστών στην ενδοχώρα, ο κ. Μηταράκης είπε: «Έχουν ήδη μεταφερθεί φέτος 15.000 και ο αριθμός τους συνολικά φτάνει τις 40.000 Οι μεταφορές είναι αυξημένες κατά 543% το 2020 σε σχέση με το 19».