ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες καθυστερήσεις στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: Υπ’ ατμόν οι παραγγελίες – Τι ζητούν οι βιοτέχνες

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00
Μεγάλες καθυστερήσεις στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: Υπ’ ατμόν οι παραγγελίες – Τι ζητούν οι βιοτέχνες
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλες καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα στις παραγγελίες διαπιστώνουν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης λόγω των 300 διελεύσεων ημερησίως από την Κρυσταλλοπηγή.

Την εξαίρεσή τους από τον γενικό κανόνα του ορίου των 300 διελεύσεων ημερησίως από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, ζητούν με επιστολή τους προς τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, οι βιοτέχνες της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που καταγράφονται στη διέλευση των φορτηγών διαπιστώνουν «τον κίνδυνο ακυρώσεων των παραγγελιών που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις».

Τι ζητούν με την επιστολή τους

Με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζει τον «κίνδυνο να ακυρωθούν παραγγελίες, ή να επωμιστούν οι Έλληνες επιχειρηματίες πρόστιμο για την μη έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων στη γείτονα χώρα, λόγω των καθυστερήσεων στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία».

«Αναγνωρίζοντας το ζήτημα της διαφύλαξης της υγείας των συμπολιτών μας, σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να δοθεί η βέλτιστη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω καθυστερήσεων των φορτηγών τους στην Κρυσταλλοπηγή, με την εξαίρεση τους από τον γενικό κανόνα και τηρώντας όλους τους άλλους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως το όριο των 300 διελεύσεων ημερησίως από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, τέθηκε σε άμεση ισχύ με την ΚΥΑ (3951/15-09-2020), στο πλαίσιο της λήψης μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.