ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς - 16 καταλήψεις στα Χανιά

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:19
«Λουκέτο» στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς - 16 καταλήψεις στα Χανιά
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Αυξάνονται οι σχολικές μονάδες που κλείνουν εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ ανησυχία επικρατεί για την πορεία της πανδημίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακόμα ένα σχολείο έβαλε «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για το 2ο Γυμνάσιο της Πετρούπολης εκεί όπου τρεις καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς δεν ελήφθησαν αμέσως μέτρα. Έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση και σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην ενημέρωση γονέων και παιδιών.

«Προσπαθούμε να πάρουμε πληροφορίες. Άλλα λένε σε μένα, άλλα στην υπεύθυνη. Υπάρχει τρομερή ανησυχία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η είδηση προκάλεσε την ανησυχία σε διπλανό σχολείο, οι μαθητές του οποίου καταγγέλλουν ότι τα μέτρα είναι ελλιπή και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Καταλήψεις σε 16 σχολεία στα Χανιά

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί 16 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά. Πρόκειται για επτά γενικά λύκεια, τρία επαγγελματικά λύκεια και έξι γυμνάσια.

Οι μαθητές που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ζητούν την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και ενίσχυση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά από σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και μεθαύριο Τρίτη, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής λόγω «Ιανού».

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά λόγω πλημμυρών το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας λόγω κορωνοϊού, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματαστους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, που θα παραμείνουν κλειστά έως τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 3ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας.

Δείτε ΕΔΩ την ανανεωμένη λίστα με τα κλειστά σχολεία