ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας μετά τα κρούσματα σε μονές - Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:41
Κορωνοϊός: Στο Άγιο Όρος ο Τσιόδρας μετά τα κρούσματα σε μονές - Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Συναγερμός» στις υγειονομικές αρχές μετά τη σωρεία κρουσμάτων κορωνοϊού σε μονές του Αγίου Όρους. Σύσκεψη Τσιόδρα με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πραγματοποιείται από το πρωί στις Καρυές του Αγίου Όρους, με θέμα την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μια σκήτη, ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να ανακοινώσει μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν και το εκ νέου κλείσιμο της χερσονήσου του Άθω για τους προσκυνητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη.