ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικός μαθητής σε δημοτικό σχολείο στα Βριλήσσια - Κλείνει το τμήμα

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2020, 12:28
Κορωνοϊός: Θετικός μαθητής σε δημοτικό σχολείο στα Βριλήσσια - Κλείνει το τμήμα
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίζονται στα σχολεία και αφορούν είτε σε μαθητές, είτε σε εκπαιδευτικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής δημοτικού σχολείου των Βριλησσίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.

Πρόκειται για ένα παιδί της Γ’ δημοτικού, από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργεία του τμήματος για 14 ημέρες.

«Τη Δευτέρα 21/9/2020 επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα μαθητή σε τμήμα της Γ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας. Άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ από τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και για 14 μέρες (έως και τις 5 Οκτωβρίου) η λειτουργία του τμήματος Γ1 της Γ΄ Τάξης.

Ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην Γ΄ Τάξη και θα παραμείνουν στα σπίτια τους οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου τμήματος. Έγινε η διαδικασία αναγνώρισης και καταγραφής των στενών επαφών του παιδιού, στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ.

Με τη λήξη του σχολικού ωραρίου πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία, την οποία έχει μισθώσει ο Δήμος, απολύμανση σε όλους τους χώρους του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Επισημαίνεται ότι η διεξαχθείσα απολύμανση δεν επηρεάζει τη σημερινή λειτουργία του σχολείου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr