ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στις πλατείες της Αττικής τα περιπολικά – Καλούν τους πολίτες να μη συνωστίζονται – Το ηχητικό της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:20
Κορωνοϊός: Στις πλατείες της Αττικής τα περιπολικά – Καλούν τους πολίτες να μη συνωστίζονται – Το ηχητικό της ΕΛ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε φωτογραφίες από τις πλατείες της Αττικής. Τι αναφέρει το ηχητικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας που παίζει από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εμφανίστηκαν τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και αλλού και ενημερώνουν τους πολίτες για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, καλώντας τους επίσης με μηνύματα από τα μεγάφωνα να μη συνωστίζονται.

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» ακουγόταν από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων μέχρι τις 4 Οκτωβρίου», αναφέρει μεταξύ των άλλων το μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά. Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες και τους δρόμους, αναρτήθηκε και στο YouTube.

«Τα μηνύματα θα μεταδίδονται με περιπολικά και θα παρακαλούν και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αραιώσουν» είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια αυξημένη επιτήρηση για να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Για την Αττική που ισχύουν τα ειδικότερα μέτρα προχθές και χθες έχουμε μια πολύ καλή εικόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο δεν καθησυχάζουμε, θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην εισηγηθούν οι επιστήμονες κλιμάκωση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο».

Εξήγησε, τέλος, ότι «για κάποιες μικρές μειοψηφίες εφαρμόζονται και κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα. Αυτοσκοπός είναι ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος είναι έξω από την πόρτα μας. Υπάρχουν μέτρα για μέγιστο αριθμό στις συναθροίσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο σκοπός του μέτρου είναι ότι θέλει να προφυλάξει από τον συνωστισμό».