ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού – Προσαγωγές και πρόστιμα (Βίντεο)

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2020, 10:39
Κορωνοϊός: Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού – Προσαγωγές και πρόστιμα (Βίντεο)
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Συστάσεις και πρόστιμα στην πλατεία του Βαρνάβα στο Παγκράτι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ να παρεμβαίνουν ώστε να αποχωρήσει ο κόσμος που συνωστιζόταν εκεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την εφαρμογή του μέτρου αποφυγής συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα κλήθηκαν να επιβάλουν οι αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης, οι οποίοι περνούσαν από τις πλατείες και πραγματοποιούσαν συστάσεις στον κόσμο που βρίσκονταν σε αυτές.

Από τη στιγμή που τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα κατεβάζουν ρολά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το «φαινόμενο» της πλατείας εμφανίστηκε εκ νέου, ωστόσο εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στην Αττική, κυβέρνηση και ειδικοί αποφάσισαν ότι και αυτό πρέπει να περιοριστεί μέχρις ότου μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Η αστυνομία, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βγήκε στις πλατείες για να ενημερώσει τον κόσμο, κάνοντας συστάσεις και κόβοντας πρόστιμα σε εκείνους που δεν εφάρμοζαν το μέτρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, με αστυνομικούς να ζητούν από νεαρά άτομα που καθόντουσαν εκεί, φορώντας μάσκες, να αποχωρήσουν, με τους περισσότερους να υπακούν.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις με κάποιους από εκείνους να δημιουργούν προβλήματα, προσπαθώντας να αποφύγουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 83 έλεγχοι, 6 προσαγωγές, 13 πρόστιμα για το όριο των 9 ατόμων και 1 σε υπάλληλο καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία. Την ίδια ώρα, από το περιπολικό ακουγόταν το ηχητικό μήνυμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και κατά του συνωστισμούς σε πλατείες και δρόμους.

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» ακουγόταν από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων μέχρι τις 4 Οκτωβρίου», «Ας κάνουμε υπομονή», αναφέρει μεταξύ των άλλων το μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά.

Στις πλατείες η αστυνομία

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται στις πλατείες της Αττικής και ειδικά σε εκείνες που παρατηρείται συνωστισμός για να κάνουν συστάσεις στον κόσμο να μην συνωστίζεται, όπως συνέβη μεταξύ άλλων σε Ομόνοια και Μοναστηράκι. 

Δείτε φωτογραφίες (Intime)