ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικοί για φυλακές: «Αφήστε τους πανηγυρισμούς, σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια»

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2020, 08:05
Σωφρονιστικοί για φυλακές: «Αφήστε τους πανηγυρισμούς, σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή ανακοίνωση της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Για «πολιτικές φιοριτούρες, βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά τρικ» σχετικά με την διοίκηση των φυλακών κάνει η ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας σε μια αιχμηρή  ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στα καταστήματα κράτησης της χώρας και τον «ιδιότυπο δημόσιο διάλογο στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα».

Όπως μάλιστα αναφέρουν «ούτε οι άκριτες κριτικές, ούτε οι αδικαιολόγητοι πανηγυρισμοί επιτρέπονται. Αν συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί, τότε πολύ σύντομα θα είμαστε για τα πανηγύρια».  Παράλληλα τονίζουν, στρέφοντας τα «βέλη» τους στην γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, πως «δεν μπορεί να διοικηθούν χωρίς αξιοκρατικές κρίσεις στελεχών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Με παράνομες – παράτυπες και ακατανόητες τοποθετήσεις ημετέρων. Με καρατομήσεις ικανών και άξιων υπαλλήλων».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει «ο μικρότερος διαχρονικά αριθμός υπαλλήλων σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες της Υπηρεσίας μας. Χωρίς διαχωρισμό κρατουμένων και κατηγοριοποίηση των καταστημάτων κράτησης. Με την υπερσυμφόρηση να έχει χτυπήσει από καιρό κόκκινο και τον αριθμό των κρατουμένων οσονούπω να καταγράψει νέο ρεκόρ. Με την παροχή no name και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων καλλωπισμού και υγιεινής για τους κρατουμένους. Με απολυμάνσεις παρωδία που τόσο πολύ απασχόλησαν την κοινή γνώμη».