ΕΛΛΑΔΑ

Καμένα Βούρλα: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Διαφωνούν με την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων (εικόνες+βίντεο)

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2020, 14:31
Καμένα Βούρλα: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Διαφωνούν με την εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων (εικόνες+βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων διαφωνούν με την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση 39 ασυνόδευτων παιδιών από Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών των νησιών του Αιγαίου, σε ξενοδοχείο της περιοχής των Καμένων Βούρλων διατύπωσαν κάτοικοι της περιοχής με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport η απόφαση που έχει σηκώσει στο πόδι από το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) όλη την τοπική κοινωνία, συζητείται σε κεντρικό επίπεδο από στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τοπικά με σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους τοπικούς φορείς και σωματεία της περιοχής.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι έξω από την εκκλησία του πολιούχου τους Αγίου Παντελεήμονα όπου και άκουσαν το Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο Δήμαρχος επιμένει στην αρχική του θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην περιοχή τους, τους οποίους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες αφού επέμεινε στο γεγονός ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία επίσημη ή έγγραφη ενημέρωση για το ποιοι είναι και από που ήρθαν. Από την πλευρά του ο κ. Καρακάντζας έκανε λόγο και για άλλα 32 άτομα που επρόκειτο να έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ακολούθησε πορεία προς το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι 39 αλλοδαποί ανήλικοι, το οποίο μέχρι πρότινος και για τουλάχιστον 15 χρόνια ήταν ανενεργό. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως ακατάλληλο για να ζήσουν άνθρωποι σε αυτό. Βρίσκεται μάλιστα μερικά μέτρα μακριά από το σχολικό συγκρότημα

Ο ιδιοκτήτης του χώρου, βρέθηκε μάλιστα στο επίκεντρο των συνθημάτων που ακούστηκαν όταν οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό.

Θυμίζουμε πως το θέμα με την εγκατάσταση των 39 ασυνόδευτων παιδιών προέκυψε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (23/9) με την άφιξη δύο μικρών λεωφορείων λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο των Καμένων Βούρλων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις