ΕΛΛΑΔΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει έμπρακτα Καστελόριζο και Ρω: Τι είπε στον Alpha 98,9 ο Παναγιώτης Παντελής

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:16
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει έμπρακτα Καστελόριζο και Ρω: Τι είπε στον Alpha 98,9 ο Παναγιώτης Παντελής
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ηθική και πρακτική συμπαράσταση παρέχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στους κατοίκους του Καστελόριζου και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρω.

Στο Καστελόριζο θα βρεθεί ο Παναγιώτης Παντελής,, οικονομικός Επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος αποκάλυψε ότι από το ταμείο έχει εγκριθεί σε πρώτη φάση το ποσό αξίας 50.000 ευρώ για τη στήριξη των κατοίκων εκεί.

«Σκοπός μας είναι όχι μόνο ηθική συμπαράσταση προς αυτούς τους κατοίκους αλλά και πρακτική . Έχουμε ζήτηση από το περιφερειακό ιατρείο να μας πει τι ακριβώς χρειάζονται και από τα σχολεία. Έχουμε στείλει ήδη πράγματα, από αναπνευστήρα και κλιματιστικά, μέχρι ψυγεία για τα φάρμακα κλπ. Ό,τι μας έχει ζητηθεί, το ίδιο και στο σχολείο, που τους έχουμε πάρει λάπτοπ, πολυμηχανήματα και αυτό είναι ένα μέρος της προσφοράς, διότι ήδη το επιμελητήριο έχει βγάλει ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ σε πρώτη φάση, για να μπορέσει να πάρει αυτό που θα μας ζητηθεί», δήλωσε ο κ. Παντελής στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Το δεύτερο κομμάτι θα μας το πουν οι ίδιοι όταν πάμε στο Καστελόριζο, για να μπορέσουμε να τους το στείλουμε. Σαν επαγγελματικό Επιμελητήριο δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα, αλλά ότι έχει ζητηθεί θα το κάνουμε. Έχουμε ήδη συναντήσεις με τον δήμαρχο και με τον κατά τόπους στρατιωτικό διοικητή, με τον περιφερειάρχη, με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για τις ανάγκες».

Σχετικά με τις προτάσεις που θα γίνουν έτσι ώστε να πάει κόσμος στο Καστελόριζο: «Αυτό που έχουμε πει και στο παρελθόν, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση στον κόσμο ώστε να παραμείνει στο νησί ή να κατέβει εκεί. Το Σάββατο θα πάμε και στο νησί της Ρω και θα μιλήσουμε και εκεί με τους φαντάρους για το τι ανάγκες έχουν, ώστε και εκεί να στείλουμε το κατάλληλο υλικό. »

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr