ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Μακριά από το lockdown η Ελλάδα – Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:04
Κορωνοϊός: Μακριά από το lockdown η Ελλάδα – Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα – Τι είπε ο Χαρδαλιάς
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα βρίσκεται μακριά από «κλείσιμο» όπως αυτού του περασμένου Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο Νίκος Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανακοινώνει νέα μέτρα

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει προσλάβει η εξάπλωση του κορωνοϊού ιδιαίτερα στην Αττική έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Ενόψει και του χειμώνα το μεγάλο στοίχημα είναι να είμαστε μπροστά και όχι πίσω από τις εξελίξεις γι’ αυτό και ελήφθη απόφαση για νέα μέτρα.

Ειδικότερα, σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πιθανότατα θα ανακοινώσει νέα μέτρα στοχευμένα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα νέα μέτρα θα αφορούν στα περίπτερα και την πώληση αλκοόλ.